Spelersbegeleiding door PBJ Soccer Management

Contract- en salarisonderhandelingen. Het hoort erbij. Wij streven uiteraard altijd naar het beste voor onze voetballers. Daarbij denken wij niet alleen aan de cijfertjes op de loonstrook. Het belangrijkste is dat een voetballer bij een club speelt waar hij of zij tot zijn recht komt. Op en buiten het veld. Hierbij kijken we ook wat de toekomstvisie is bij de club. Want een speler moet zich kunnen blijven ontwikkelen. En die ontwikkeling, daar zitten wij bovenop.

 

Bij PBJ Soccer Management staat individuele spelersbegeleiding centraal. Op technisch, tactisch, fysiek en mentaal vlak. Ook bieden we coaching op het gebied van levensstijl. Een compleet pakket voor een succesvolle ontwikkeling van jong en minder jong voetbaltalent.

Technische begeleiding

Hoe vaak werkt een spits daadwerkelijk af op doel? Hoe vaak geeft een centrale verdediger een wreefpass over 40-50 meter tijdens een training? Wij denken dat dit veel te weinig gebeurt! Geeft die middenvelder nou die belangrijke steekpass of maakt de buitenspeler de beweging buitenom om een afgemeten voorzet te geven?

1 op 1 met techniektrainer
Pinas, Bayraktar & de Jong Soccer Management biedt spelers aan om 1-2 per week te trainen met onze techniektrainer. Als aanvulling op de reguliere trainingen bij de club van de speler. Zo kunnen zij gericht werken aan hun kwaliteiten en wapens, maar ook verbeterpunten. Op deze manier is er focus en aandacht voor de speler. Hierdoor zal hij/zij sneller stappen gaan maken die hij/zij kan toepassen tijdens de wedstrijden.

De trainingen kunnen we zo specifiek inrichten als gewenst is en volledig op basis van de individuele behoefte en doelen van de speler.

Tactische begeleiding

In het hedendaagse voetbal gaat het spel steeds sneller. Spelers moeten in een razendsnel tempo keuzes maken in het veld. Het is hierbij ontzettend belangrijk dat je het spel goed kan lezen en bewust bent van je kwaliteiten.

We zien vaak dat trainers zich focussen op de samenwerking van het team en de taken die zij de spelers van tevoren meegeven. Maar tijdens de wedstrijd komen er zaken naar voren waar een speler zich van bewust moet worden. Voetballers moeten zich gedurende de wedstrijd continu oriënteren en informatie tot zich nemen, zodat zij zichzelf of een medespeler in een ideale positie kunnen brengen. Dat kan zowel offensief als defensief zijn.

Focus op het individu in het veld
Onze spelers begeleiden we op individueel niveau. We kijken wedstrijdbeelden terug en maken tactische analyses. We filteren de momenten eruit die voor de speler belangrijk zijn. Daarna bespreken we de situaties met de speler om zo bewustwording te creëren. Op het moment dat de speler zich bewust is van bepaalde situaties, zal hij/zij doelgerichter keuzes maken in het veld. Met uiteindelijk resultaat dat de speler zich onbewust in situaties gaat plaatsen waar hij/zij belangrijk kan zijn voor het team.

Tactische begeleiding door PBJ Soccer Management

Fysieke begeleiding

Topvoetbal vereist atletisch vermogen van alle spelers. Een speler moet compleet zijn en beschikken over de juiste fysieke voorwaarden om op het hoogste niveau optimaal te kunnen presteren. Vaak zie je toch dat spelers hetzelfde of een vergelijkbaar trainingsschema volgen. Terwijl elke voetballer anders is en voor elke positie een ander soort fysiek gevergd wordt. Kracht, uithoudingsvermogen, lenigheid, coördinatie of snelheid, iedere positie vraagt specifieke kwaliteiten.

Persoonlijke aanpak
Pinas, Bayraktar & de Jong Soccer Management biedt het maatwerk dat elk individu nodig heeft. We monitoren onder meer lengte, gewicht, BMI en spierlengte. Met deze gegevens kunnen we een individueel trainingsschema opstellen. Op een verantwoorde manier zoeken we de grenzen op, zonder te overbelasten. Zo wordt de speler op de juiste manier geprikkeld om zo de prestaties verbeteren. Uiteraard stemmen we dit schema af met de club.

Mental coaching

Mentale begeleiding is vaak het onder geschoven kindje in de voetbalwereld. Toch wordt dit steeds een belangrijker aspect. Wanneer een speler een goede mentale gezondheid heeft, verbeteren de prestaties en het is zelfs bewezen dat het de kans op blessures verkleint. Het is dus een zeer waardevolle eigenschap van een voetballer.

Een stressvolle omgeving, bezaaid met meningen, verhoogt de druk bij spelers. Prestatiedrang kan een goede motivator zijn. Maar er ontstaan ook vaak blokkades, weerstanden, spanningen of andere negatieve factoren. Een voetballer kan hierdoor niet optimaal presteren en zich niet verder ontwikkelen.

Richten op balans
Pinas, Bayraktar & de Jong Soccer Management biedt mental coaching door een ervaringsdeskundige en sportpsycholoog te koppelen aan de speler. Die zullen achterhalen wat hij of zij nodig heeft om weer optimaal te presteren. Hierbij wordt eventueel ook gekeken naar de balans tussen school, werk, trainingen en vrije tijd. Zodra de innerlijke weerstand wegvalt, komt het talent vanzelf weer bovendrijven.

Lifestyle coaching

De echte winst wordt pas geboekt in de periode dat de speler niet op het (trainings)veld staat. We hebben het hier dan onder meer over de juiste voeding, het juiste drinken en voldoende rust. Maar ook over hoe je als voetballer in het leven staat en aan welke normen en waarden je belang hecht.

Pinas, Bayraktar & de Jong Soccer Management werkt samen met een fysiopraktijk en voedingsdeskundige. Voor onze spelers wordt een afstemming gemaakt tussen de juiste arbeid en voeding ten opzichte van hun fysieke wensen en programma. Op deze manier zullen spelers beter en sneller herstellen na trainingen en wedstrijden. Wij helpen spelers om bewuster om te gaan met hun voeding en hun rust. We brengen het besef bij dat deze elementen het verschil maken in de prestaties en ontwikkeling van een (top)voetballer.

Imago en PR
Normen en waarden is ook een belangrijk onderdeel. Hoe wil je als voetballer bekend staan binnen de club, je team, de buitenwereld. Welke impact wil je maken op de wereld en of je eventuele fans. Het bepalen van deze normen en waarden zorgt ervoor dat spelers een imago krijgen die bij hen past en die zij uit kunnen dragen naar het publiek.

Wij ondersteunen onze spelers ook bij PR-activiteiten, zoals het geven van interviews en hoe je het beste kunt omgaan met social media.

Talentherkenning

Pinas, Bayraktar & de Jong Soccer Management houdt zijn ogen altijd open voor jong voetbaltalent. Dit kunnen zowel jongens als meiden zijn. Damesvoetbal wint steeds meer aan populariteit en dat zien we terug op de voetbalvelden. Scouten doen we volgens het STIMA-principe. Dit staat voor:

S = Snelheid
T = Techniek
I = Inzicht
M = Mentaliteit
A = Atletisch vermogen

 

Hierbij letten we onder meer op de volgende kwaliteiten van een voetbalspeler*:

 • Balcontrole: kan de speler dribbelen, kappen en draaien. En kijkt hij al goed over de bal?
 • Passen en trappen: heeft de speler de techniek om een bal goed te verplaatsen?
 • Passeerbeweging: kan de speler iemand voorbijgaan en varieert hij ook daarin?
 • Combineren: heeft de speler oog voor zijn teamgenoten en speelt hij goed samen? Heeft hij al een beetje tactisch inzicht?
 • Aanwezigheid: is de speler actief op het veld, geeft hij aanwijzingen, neemt hij initiatief?
 • Schakelen: wordt er bij balverlies moeite gedaan om de bal te herwinnen, doet hij bij balverlies mee met het spel, loopt hij bij balbezit vrij zodat hij aanspeelbaar is?
 • Coördinatie: beweegt de speler gemakkelijk en soepel, is hij lenig, heeft ie atletisch vermogen?
 • Snelheid: wat is de loopsnelheid en handelingssnelheid van de speler?
 • Duelkracht: gaat hij het duel aan met zijn tegenspeler, laat hij zich niet makkelijk aan de kant zetten?
 • Fysiek: is de speler groot, klein, sterk? Hoe gebruikt hij zijn lichaam?
 • Mentaal: heeft de speler mentale weerbaarheid? Hoe gaat hij om met verlies en de druk op presteren?

*Refereert naar hij en zij.

 

Heb jij een voetbaltalent gezien – jongen of meisje – waarvan je vindt dat wij hem of haar met eigen ogen in actie moeten zien? Neem dan contact op met PBJ Soccer Management.

Stage bij BVO
Wij hebben een uitgebreid netwerk dat wij graag inzetten voor onze voetbalspelers. Als we zien dat iemand veel potentie heeft, kunnen we stages verzorgen bij een BVO.

 

Neem contact op met PBJ Soccer Management

info@soccer-management.com

06 30 74 64 64